(Noun) kulinaria wołowina z górnej części nogi, wołowina ekstra; marynistyka część statku nad górnym pokładem;
topsides - (Adverb) marynistyka na głównym pokładzie, w kierunku głównego pokładu;
wołowina z górnej części nogi, część statku nad górnym pokładem
część statku nad powierzchnią wody, wołowina z górnej części nogi
mięso z lędźwiowej części półtuszy wołowej
zrazówka wołowa
a krzyżową (po polędwicy i rostbefie najbardziej cenione mięso na steki)
między rostbefem
zrazowa (górna i dolna)
'tÁpsaIdn Chude mięso bez kości z górnej części udźca wołowego
zrazówka wołowa 'Could I interest you in premium topside?', said the waiter ("
Czy może miałby Pan ochotę na wykwintną zrazówkę wołową?"
- spytał kelner) - Student University of Leeds (1999)
n nadwodna część burty, część statku nad głównym pokładem, górny pokład
1. nadwodna część burty
2. część statku nad głównym pokładem